FinnSnack Oy

FinnSnack är ett bageri som för samman hälsosamma råvaror, god smak med långa traditioner och kunnande.

Från en äkta stenugn kommer en äkta finsk smaken.

Från en äkta stenugn

finnsnack1_1

Bakning i en stenugn har en lika lång historia som bakning.

Vår VD:s far, Kauko Koivisto, gjorde sitt livsverk genom att bygga två vånings stenugnar. Han murade i Finland cirka 500 stenugnar. Även om flera av de gamla ungnarna blivit ersatta på grund av högre effektivitets krav vet vi på Finn Snack att den bästa smaken kommer då det bakas i äkta stenugnar.

Dubbel bakning

Arvet från de tidigare generationerena har blivit förädlad i våra 18 m långa sten ungnarna till dagens krav av ett ekologiskt fotspår. I våra sten ugnar uppnår den typiska andningen som tillhör sten ugnar var stenarna suger upp fuktigheten av det bakande brödet och överför det till ytan av brödet. Så uppstår den unika och läckra smaken som inte går att kopiera.

Våra produkter bakas I äkta sten ungnar som är ett unkit sät att skapa spröda, arom rika bröd snack. Hos oss avgör smaken.

finnsnack2_2

Finskt spannmål garanterar kvaliteten

finnsnack3_1

Vi använder i vår produktion 100% finska råvaror. Den milda havsvinden och de långa ljusa sommar nätterna ger spannmålet dess specifika egenskaper och den nordiska smaken och doften.

De nordika spannmålet växer utanför industriella områden eller motorvägar, den bitande kylan på vintern minskar på ett naturligt sätt olika insekter och garanterar på det sättet kvaliteten av råvarorna. Även billigare råvaror finns till förfogandet, men vi baka för våra konsumenter endast från de bästa, inhemska spannmål vår råg delikatesser. Smaka så tror du.

Finnsnack Oy

+358 20 7191 222
Puukalliontie 18
69700 Veteli
Finland